Sałatka z paluszków krabowych
Szybka, smaczna, o niebanalnym smaku. Idealna, kiedy mamy niezapowiedzianych gości, bowiem wszystkie potrzebne składniki, można długo przechowywać. Już nie pamiętam skąd w naszej rodzinie wziął się przepis na tę sałatkę, ale odkąd się pojawiła, co jakiś czas wraca w swojej prostej, ale niebywale smacznej formie:) Niektórych może dziwić połączenie słodkiego ananasa i czosnku, ale zapewniam, że ta fuzja smaków doskonale zdaje egzamin.
SKŁADNIKI
paczka paluszków krabowych surimi
puszka ananasa
2 łyżki jogurtu (najlepiej greckiego)
2 łyżki majonezu
2 łyżeczki ziół prowansalskich
czosnek (3-4 ząbki)
WYKONANIE
- Ananasa i paluszki kroimy na podobnej wielkości kawałki.
- Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy zioła prowansalskie i czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko dokładnie mieszamy.
- Powstały sos łączymy z paluszkami i ananasem. Mieszamy. Podajemy po schłodzeniu w lodówce.
Komentarze
Prześlij komentarz