Pieczone ziemniaki z masłem i kolendrą
Lubicie pieczone ziemniaki? Pewnie, że lubicie :) Nie znam nikogo , kto nie lubi. Zapewniam, że pyry pieczone na sposób Okrasy pokochacie. Ja robiłam je już kilka razy, ostatnio na proszony obiad. Gościom tak posmakowały, że zniknęły szybciej niż mięso i sałatki. Ponad to ich przygotowanie razem z pieczeniem, zajmuje tylko pół godziny! Polecam!
SKŁADNIKI
kilka dużych ziemniaków
masło
oliwa (najlepiej taka ze słoika z suszonymi pomidorami)
sól
ziarna kolendry
WYKONANIE
- Ziemniaki dokładnie myjemy i osuszamy.
- Każdy ziemniak kroimy na centymetrowe plastry.
- Przygotowujemy kawałek folii aluminiowej. Wlewamy na niego trochę oliwy i rozsamrowujemy. Na tak przygotowaną folię kładziemy jednego, pokrojonego ziemniaka.
- Na ziemniaka kładziemy kawałek masła, posypujęmy solą i kolendrą.
- Ziemniaka zawijamy w folię, układamy na blasze i pieczemy w 200 stopniach przez około 20 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz