Sałatka z zupek chińskich
Bezwzględny lider wśród sałatek na naszym rodzinnym stole. Towarzysz każdej uroczystości, ulubieniec każdego podniebienia. Można by rzec, że rozkochuje w sobie od pierwszego smaku ;) Mam nadzieję, że Wam również posmakuje!
SKŁADNIKI
1 pierś z kurczaka
2 zupki rosół z kury Amino
1 nieduża kapusta pekińska
1 puszka fasoli czerwonej
1 papryka (czerwona, zielona, żółta)
ciemny sos sojowy
majonez
majonez
WYKONANIE
1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy 2-3 łyżki sosu sojowego i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Następnie smażymy i odstawiamy do wystygnięcia.
2. Kapustę pekińską szatkujemy, a paprykę kroimy w kostkę. Najczęściej dodaję tylko czerwoną paprykę, ale dla lepszego efektu wizualnego warto dodać po trochę z każdego koloru.
3. Zupki kruszymy i wsypujemy do miski razem z przyprawami z opakowania. Dodajemy opłukaną fasolę, kapustę, paprykę, kurczaka i 3-4 łyżki majonezu. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Smacznego! :)
3. Zupki kruszymy i wsypujemy do miski razem z przyprawami z opakowania. Dodajemy opłukaną fasolę, kapustę, paprykę, kurczaka i 3-4 łyżki majonezu. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Smacznego! :)
Uwielbiam szybkie sałatki z zupek ;)
OdpowiedzUsuńJa też. Jadłam już kilka wersji sałatki z zupek, ale póki co ta mi najlepiej smakuje;)
OdpowiedzUsuń