Sałatka z zupek chińskich

      Bezwzględny lider wśród sałatek na naszym rodzinnym stole. Towarzysz każdej uroczystości, ulubieniec każdego podniebienia. Można by rzec, że rozkochuje w sobie od pierwszego smaku ;) Mam nadzieję, że Wam również posmakuje!

SKŁADNIKI
 
1 pierś z kurczaka
2 zupki rosół z kury Amino
1 nieduża kapusta pekińska
1 puszka fasoli czerwonej
1 papryka (czerwona, zielona, żółta)
ciemny sos sojowy
majonez


WYKONANIE

1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy 2-3 łyżki sosu sojowego i odstawiamy do lodówki na 20 minut. Następnie smażymy i odstawiamy do wystygnięcia.

2. Kapustę pekińską szatkujemy, a paprykę kroimy w kostkę. Najczęściej dodaję tylko czerwoną paprykę, ale dla lepszego efektu wizualnego warto dodać po trochę z każdego koloru.

3. Zupki kruszymy i wsypujemy do miski razem z przyprawami z opakowania. Dodajemy opłukaną fasolę, kapustę, paprykę, kurczaka i 3-4 łyżki majonezu. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na noc do lodówki. Smacznego! :)




Komentarze

  1. Uwielbiam szybkie sałatki z zupek ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też. Jadłam już kilka wersji sałatki z zupek, ale póki co ta mi najlepiej smakuje;)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty