Makaron z kurczakiem, pieczarkami i podmidorami
Czasami mam tak, że mogłabym spędzić w kuchni pół dnia, ba! nawet cały dzień ;) Po mojej głowie kotłują się wówczas myśli "a co by tu jeszcze zrobić..." Niestety bywają też takie dni, kiedy dopada mnie lenistwo albo brak czasu. Stawiam wówczas na szybkie i nieskomplikowane dania.
SKŁADNIKI
200 g makaronu
1 pierś z kurczaka
200 g pieczarek
1 cebula
1 puszka pomidorów
czerwona pasta curry
sól, pieprz, słodka papryka,
natka pietruszki
1 pierś z kurczaka
200 g pieczarek
1 cebula
1 puszka pomidorów
czerwona pasta curry
sól, pieprz, słodka papryka,
natka pietruszki
WYKONANIE
1. Makron gotujemy al dente.
2. Cebule obieramy i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone pieczarki i razem smażymy do momentu odparowania wody z pieczarek
3. Kurczaka kroimy w paski i dodajemy dwie łyżeczki czerwone pasty curry (można dodać więcej jeśli ktoś lubi ostrrrre smaki). Smażymy go na rozgrzanej patelni. Dodajemy pieczarki z cebulą i po paru minutach wlewamy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
2. Cebule obieramy i podsmażamy na patelni, dodajemy pokrojone pieczarki i razem smażymy do momentu odparowania wody z pieczarek
3. Kurczaka kroimy w paski i dodajemy dwie łyżeczki czerwone pasty curry (można dodać więcej jeśli ktoś lubi ostrrrre smaki). Smażymy go na rozgrzanej patelni. Dodajemy pieczarki z cebulą i po paru minutach wlewamy pomidory z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Dusimy pod przykryciem ok. 15 min od czasu do czasu mieszając. Na koniec dodajemy pokrojoną natkę pietruszki.
Komentarze
Prześlij komentarz