Racuszki z otrębami i jabłkami

        Ileż można jeść na śniadanie jajecznicę, albo owsiankę? Raz na jakiś czas, mimo tego, że naprawdę nie znoszę smażenia, skuszę się na jakieś placuchy. Typ razem wybór padł na racuszki z otrębami. Polecam:) Samo zdrowie:)

SKŁADNIKI
(na 2 os.)

szklanka kefiru, jogurtu albo zsiadłego mleka
pół szklanki mąki 
pół szklanki otrębów owsianych (można dać trochę więcej)
jajo
łyżka cukru (u mnie trzcinowego)
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
cukier wanilinowy (opcjonalnie)
szczypta soli
jabłko
olej



WYKONANIE


Rozkłócone jajo łączymy z jogurtem, mąką i otrębami. Dodajemy pozostałe składniki. Dokładnie wszystko razem mieszamy. Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę jabłko. Mieszamy. Smażymy na oleju. 
Jeśli chcemy smażyć racuszki na suchej patelni, warto dodac do ciasta troche oleju. 



Komentarze

Popularne posty