Kotlet schabowy z niespodzianką
Siostro! To dla Ciebie. Wiem, że nie jesteś fanką typowych, polskich kotletów schabowych, ale myślę, że ta wersja schabowego przypadnie Ci do gustu. Dla równowagi, aby danie nie było zbyt kaloryczne polecam gotowane na parze brokuły plus kartofle. Te ostatnie można pominąć, ale z drugiej strony... niedzielny schabowy bez ziemniaczków?! ;P W każdym razie polecam Wam wszystkim.
SKŁADNIKI:
4 plastry schabu
4 plasterki szynki konserwowej
4 plasterki sera
1 jajko + odrobina mleka
mąka i bułka tarta do panierowania
sól, pieprz
WYKONANIE:
4 plastry schabu
4 plasterki szynki konserwowej
4 plasterki sera
1 jajko + odrobina mleka
mąka i bułka tarta do panierowania
sól, pieprz
WYKONANIE:
1. Schabowe rozbijamy tłuczkiem dość cienko. Przyprawiamy solą i pieprzem.
2. Na każdy kawałek schabu kładziemy plasterek szynki i sera.
3. Mięso składamy w kopertę i panierujemy, jak tradycyjnego schabowego.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
2. Na każdy kawałek schabu kładziemy plasterek szynki i sera.
3. Mięso składamy w kopertę i panierujemy, jak tradycyjnego schabowego.
4. Smażymy na rozgrzanym oleju na złocisty kolor.
Schabowy a la cordon bleu? Na pewno daje radę!
OdpowiedzUsuńOd dzisiaj pośród innych schabowych u mnie będzie można znaleźć takie z niespodzianką :)
OdpowiedzUsuń