Pasta jajeczna. Klasyk nad klasykami.
Nie wiem, jakie Wy macie jakieś pozytywne kulinarne wspomnienia z przedszkola, ale moje krążą zawsze wokół leniwych pierogów z okrasą z masła i bułki tartej, gołąbków z sosem pomidorowym i pasty jajecznej. W moim domu je się sporo jajek. Najlepsze, to oczywiście te w postaci jajecznicy,ale lubimy też zwyczajne kanapki z jajkiem na twardo. Aby troszkę uciec od sztampy postanowiłam zrobić pastę jajeczną.
SKŁADNIKI
4 jaja
2 łyżki majonezu
pęczek szczypiorku
sól
pieprz czarny
pieprz ziołowy
WYKONANIE
Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu i obraniu ze skorupki, kroimy w kostkę. Dodajemy posiekany szczypiorek i majonez oraz przyprawy do smaku. Dokładnie wszystko razem mieszamy. Podajemy z ulubionym pieczywem.
Komentarze
Prześlij komentarz