Owsiany omlet

Śniadanie to podstawa. To zdanie, powtarzane przez rodziców, pamiętam do dziś. Tak wpoili do głowy!;) Nie wyobrażam sobie wyjść z domu bez pierwszego posiłku, i wciąż dziwię się, gdy słyszę od kogoś, że nie je śniadania, bo: nie lubi, nie chce mu się, nie ma czasu, woli w pracy...

Jeżeli znudziły Wam się kanapki, jajecznicę zjedliście już chyba ze wszystkimi dodatkami, proponuję przygotować właśnie owsianego omleta. Jest nie tylko szybki w przygotowaniu, ale bardzo smaczny i pożywny!

SKŁADNIKI:

2 jajka
2 garście płatków owsianych (ok. 40 g)
sól, pieprz
olej lub oliwa do smażenia
WYKONANIE:

Dziecinnie proste: jajka trzeba rozbełtać, dodać płatki owsiane, przyprawić solą i pieprzem. Smażyć na oleju lub oliwie z obu stron na złoty kolor.

Podawać z cząstkami pomidora.


Komentarze

  1. bardzo mi się spodobał ten przepis, na moim omlecie bedzie jednak banan i cynamon :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Ciekawy pomysł! Też tak spróbuję:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ten komentarz został usunięty przez administratora bloga.

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Popularne posty