Kurczak z cynamonem

      Bardzo szybkie i proste danie. Po raz pierwszy wypróbowane przez studentkę, która dla urozmaicenia swojego jadłospisu postanowiła wypróbować przepis prosto z forum dla kulturystów! Połączenie kurczaka z cynamonem wydawało się co najmniej dziwne, jednak ciekawość wzięła górę. Na szczęście smak dania okazał się na tyle satysfakcjonujący dla jej kubków smakowych, że ochoczo wraca do tego przepisu co jakiś czas...

SKŁADNIKI

1 pierś z kurczaka
1 cebula
2 duże jabłko albo 2 mniejsze
1 łyżeczka cynamonu
sól, pieprz

WYKONANIE

1. Drobno pokrojoną cebulę podsmażamy na oleju (żeby szybciej zmiękła posypujemy ją odrobiną soli). Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś, którą wcześniej lekko obsypujemy solą i pieprzem. Wszystko razem smażymy.

2. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę. Dodajemy do kurczaka i dokładnie mieszamy.

3. Całość przyprawiamy cynamonem, solą i pieprzem do smaku.

4. Smażymy do momentu, aż jabłka lekko zmiękną.





Komentarze

Popularne posty