Drobiowe roladki z suszonymi pomidorami, mozzarellą i pietruszką

     Do przygotowania tych roladek posłużyć może pierś z kurczaka lub indyka. Ja użyłam tej drugiej. Indyk jest rzecz jasna zdrowszy niż pospolity kurak, więc postanowiłam wprowadzić go do mojej kuchni i zdetronizować brojlera. Przygotowując nadzienie do roladek, wykorzystałam pomysł męża. Wyszło pysznie.
Pokrojone w plastry roladki są też świetnym pomysłem na dodatek do kanapki:) 


SKŁADNIKI

pierś z indyka
suszone pomidory
mozzarella
natka pietruszki
sól 
pieprz
oliwa


WYKONANIE

  1. Pierś opłukujemy wodą i osuszamy. Dzielimy na porcje, każdą rozbijamy na płasko. Przygotowane płaty mięsa solimy i pieprzymy.
  2. Suszone pomidory, mozzarellę i pietruszkę kroimy i mieszamy.
  3. Na każdy płat mięsa wykładamy farsz. Zwijamy mięso. 
  4. Na kawałek folii aluminiowej wylewamy kroplę oliwy i rozsmarowujemy ją. Roledkę układamy na naoliwionej części folii i zawijamy. Skęcamy boki, tak żeby powstał nam "cukierek". 
  5. Pieczemy w 180 stopniach około 30 minut.

Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty